Στο  πλαίσιο της δράσης  Σχολείο  ανοικτό στην κοινωνία , μαθητές της Γ τάξης του 17ου Γυμνασίου Πάτρας συνοδεία των καθηγητών  Κωνσταντάρα Γ. Μπούμπαλη Σ. και Ψάχου Γ. επισκεφθήκαμε την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023  την Εστία Επιστημών Πάτρας.

     Η Εστία Επιστημών Πάτρας είναι ένας χώρος αναζήτησης της γνώσης, ανοιχτός και προσιτός στους μαθητές, στους φοιτητές, αυριανούς καθηγητές, που θέλουν να προσεγγίσουν με τον δικό τους τρόπο και να κατανοήσουν τις έννοιες, τα φαινόμενα, τα επιτεύγματα της Επιστήμης. Ένας χώρος ελεύθερης σκέψης, επικοινωνίας, σύμπραξης των νέων που επιθυμούν να ανταλλάξουν απόψεις, αντιλήψεις και παρατηρήσεις στα θέματα της Επιστήμης και της Παιδείας, αλλά και να διαμορφώσουν προτάσεις και να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ευθύνες απέναντι στο πλήθος των γνωστικών ερεθισμάτων.

    Η Εστία Επιστημών Πάτρας στοχεύει στην εξέλιξη της επιστημονικής σκέψης μέσω της γέννησης προβληματισμών για την αναζήτηση των αιτίων που κρύβονται πίσω από τα φαινόμενα και της δημιουργίας διαλόγου που οδηγεί τον μαθητή να κατακτήσει την γνώση με τη δική του προσπάθεια.  Μέσα από τις δραστηριότητές της, η Εστία Επιστημών Πάτρας επιθυμεί να προκαλέσει ερεθίσματα στους μαθητές και τις μαθήτριες, αυριανούς Λειτουργούς της Παιδείας, ώστε να συμπληρώσουν τα εφόδια τους για το μελλοντικό έργο τους.